Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 24. aprill 2019

Baltic Agro Machineryl kolm uudistoodet Maamessil

Baltic Agro Machinery OÜ uudistoodeteks Maamessil on uus Krameri teleskooplaadur ja purunematute rehvidega John Deere murutraktor. Kolmanda uudisena toovad nad välja CommandPro juhtkangi eelised ja selle, et antud juhtkonsool on olemas nüüd kõikides John Deere 6R seeria traktorites.
KRAMER teleskooplaadur KT407
Foto: Baltic Agro Machinery OÜ

KRAMER teleskooplaadur KT407 - uus mudel teleskooplaadurite valikus!

Kramer II generatsiooni juhiabisüsteemiga SMART Handling saab töörežiimid (koparežiim, virnastamisrežiim või manuaalrežiim) ette salvestada ja vähendada masina juhtimisel rutiinseid töid - näiteks teleskoopnoole sisse ja välja liigutamine ning juht saab samal ajal keskenduda oma töö olulistele aspektidele. Intelligentne juhiabisüsteem takistab ka koormate ohtlikult suureks muutumist ja masina pikisuunas ümberkukkumist.

Masinal on uudne, ruumikas ja ergonoomiline kabiin, milles on suurepärane nähtavus ning 7“ värviline ekraan näidikute ja masina info tarbeks. Uus info ja funktsioonide käsitlemine käib mugava pöördlüliti abil. Lisa hüdraulikaliinide õlikoguse reguleerimine läbi pöördlüliti on laaduril standardis olemas. Masina standardvarustusse kuulub robustne hüdrostaatiline transmissioon, mille abil saavutatakse maksimaalne kiirus 30km/h (lisavarustuses saadaval ka 40km/h transmissioon). Masina tööhüdraulikal on 3 valitavat kiirust, vastavalt tööoperatsioonidele on võimalik tõstenoole kiirust muuta.

John Deere nullpöörderaadiusega muruniiduk Z994R

Suurel maa-alal töötamiseks pakub John Deere oma tootevalikus masinaid, mis loodud spetsiaalselt suureks jõudluseks ja kestvuseks. Uus, nullpöörderaadiusega murutraktor Z994R läbib pingutusteta kallakud, puude ja põõsaste ümbrused ja annab suurepärase niidutulemuse isegi tiheda rohuga. Uuel murutraktoril on elektrilise käitamisega niiduseade, 7-IRON PRO külgväljaviskega lõikekorpus, reguleeritav käetugedega Delux ise (valikuna saadaval lisavedrustusega ComfortClide iste) ja valikuna Michelin X Tweel Turf ilma õhuta purunematud radiaalrehvid. Michelin X Tweel Turf ilma õhuta radiaalrehvide radiaalne kontaktpind kestab kolm korda kauem kui tavaline pneumaatiline rehv. See on ka laiem, mis parandab veojõudu ja muudab masina jalajälje kergemaks.

<strong >John Deere nullpöörderaadiusega muruniiduk Z994R</strong>
Foto: Baltic Agro Machinery OÜ

Murutraktori juhtimine käib kahe polsterdatud juhtkangi abil. Niitmiskõrguse reguleerimine käib mugavalt istme kõrval paremal asuvast juhtpaneelist. Traktorile on turvavarustusena paigaldatud Roll-Gard™, tuntud ka kui ROPS (üle katuse rullumise korral kaitsev tarind).

John Deere CommandPRO – uus viis sõitmiseks

Mõned aastad tagasi tutvustas John Deere koos uue 6230R ja 6250R traktorimudelitega uut traktori juhtkangi CommandPRO, mis on viinud traktori juhtimismugavuse uuele tasemele. Arendustöö käigus suhtlesid John Deere’i insenerid paljude masinaoperaatoritega, et välja selgitada funktsioonid, mida kõige rohkem kasutatakse ning mida kasutada soovitakse. Selle arendustöö tulemuseks on CommandPRO.

CommandPRO juhtkang võimaldab masina liikumiskiirust ja suunda mugavalt muuta. Juhtkangil on 2 püsikiiruse mälu ning 3 erinevat kiirendamisrežiimi. Juhtkang on ise tsentreeriv ning seda on väga käepärane kasutada. Eraldi funktsioon masina aeglustamiseks (liikumiskiirus 2-5 km/h), mis võimaldab haakeriistu täpsemini haakida. Paralleelselt võib traktorit juhtida ka jalgpedaaliga. Eraldi ümberlülitust tarvis ei ole. Juhtkangil on 11 erinevat programmeeritavat juhtnuppu, mille alla saab iga operaator salvestada endale käepärased funktsioonid alates hüdroväljavõtete juhtimisest kuni ISOBUS haakeriista tööfunktsioonideni. Settings Manager võimaldab masina seaded salvestada ja hiljem taaslaadida.

John Deere CommandPRO – uus viis sõitmiseks
Foto: Baltic Agro Machinery OÜ

2019 uuendusena on CommandPRO juhtkang saadaval kõigile John Deere’i 6R seeria traktorimudelitele alates väikseimast 6110R mudelist ning lõpetades 6250R mudeliga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960